velipekkamoisalo Onko Suomella varaa demokratisoitua?

Valehtelevat tilastot

Suomi on kärkisijoilla kansaivälissä vertailuissa Pisassa, turvallisuudessa, hyvinvoinnissa, terveyden hoidossa, julkisessa taloudessa, asumisoloissa jne. Tuttuja otsikoita lehdistä. Asia kuin asia, niin Suomi on kärkikastissa. Erityisesti hallituspuolueiden edustajat levittävät hyvää sanomaa ja perusteluvat muutoksia näillä argumenteilla. Toimittajat käyttävät näitä luotettavana aineistona.

Ensimmäiselllä luennolla tilastotieteen professorini sanoi, että hän käsittelee pelkkiä numeroita, mutta te hyvät valtiotieteilijät käsittelette myös ihmisiä ja ilmiöitä näiden lukujen takana. 

Lapsia kuolee huoltajien pahoinpitelyyn. Asunnottomilta amputoidaan varpaita paleltumisen vuoksi. Kansaneläkelänen joutuu valitsemaan leivän ja lääkkeen välillä. Vanhukset yksinäisyyden vankeina kotonaan. Perheen huoltajat ovat olleet vuosia työttöminä. Home työpaikalla sairastuttaa kroonisesti. Näitä ja vastaavia tapauksia ei enää voi sanoa yksittäistapauksiksi. Kuilu menestyvien ja syrjäytyvien välillä kasvaa. Syrjäytyminen 100 Suomessa on myös todellisuutta. Kysymys on tahdosta, että haluammeko auttaa kaikkia pysymään kelkassa. Tehdään tekoja, joilla kaikille luodaan kohtuulliset elinolosuhteet. Jos nyt ei toimita, niin näemme lähiömellakat, järjestäytyneen rikollisuuden, terrorismin naapurissamme.  Taloudelliset ja toiminnalliset instrumentit muutokseen ovat olemassa. Kansalaisjärjeistöissä on valtavasti osaamista ja resursseja, kun joku näyttää suuntaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Ei Suomi ole ollut aikoihin olemassa kansalaisia varten. Tästä alueesta on kehittynyt jonkinlainen jakomielitaudin tyyssija.

Pekka Iiskonmaki

Miten järkevää on esim. syytää 500 miljoonaa tuulimyllyjen kitaan vuosittain?

Jos sillä rahalla korotettaisiin minimieläkettä? Sen hyöty yhteiskunnalle jäisi Suomeen.

Nyt tuulimyllytuet karkaavat ulkomaille.

Toimituksen poiminnat