velipekkamoisalo Onko Suomella varaa demokratisoitua?

ElinaLepomäki johtoon

Kansanedustaja Elina Lepomäki kertoi 13.10. uusislähetyksessä, että paras keino vähentää harmaata taloutta on alentaa verotusta. Poliisivirkojen lisäämisellä ei sitä vähennetä.

Tähän lausumaan sisältyy jotain uutta ja innovoivaa ajattelua. Tehokkainta olisi laskea yhteisö- ja ansioveroja, niin kauan, että harmaatalous olisi täysin poistunut Suomesta. Voi olla että lähennellään 0-tasoa, mutta onpa ylväs tavoitekin saavutettu. Hyvä avaushan on veronkiertäjien rikosseuraamisten anteeksianto. Oikeusministeri Lindström on koko ministerikautensa ajan pähkäillyt raiskausrikosten rangaistavuuden suhteen. Lex Lepomäki tarjoasi ehkä siihenkin toimivan ratkaisun. Poistetetaan rangaistavuus kokonaan niin rikoksetkin loppuvat. Ehkä.

Ehdotan, että perustetaan kärkihankkeena harmaan talouden torjunnan keskusvirasto, jonka pääjohtajaksi tulee itseoikeutetusti Elina Lepomäki ja lainopilliseksi johtajaksi kansanedustaja Timo Kalli. Keskusvirastoon liitetään myös VM:n veroasiat. Varat siihen saadaan myymällä valtion omistamia osakkkeita. Lisärahaoitus poistamalla kelan lääkekervaus kokonaan. Kepun ja kokoomuksen eduskuntaryhmistä löytyy muutenkin paljon suoraselkäisyyden ja luovan laintulkinnan asiantuntijoita. Synnynperäisenä satakuntalaisena olen imenyt rehellisyyden, suoraselkäisyyden, avoimuuden ja vastuullisuuden. Niinhän Timo Kallikin???

Lepomäen meriittänä on tietysti myös kokemus Lontoon pankeista ja ajatushautomosta. Näissä ympäristöissähän saa laajan ja syvällisen suomalaisen yhteiskunnan ja yhteiskuntaelämän tuntemuksen. Vuorineuvosten ja liituraitaporukkahan edustaa laajalla sektorilla suomalaista yhteiskuntaa. Nallehan on hyvänä esimerkkinä, kun kykenee puuttumaan lähes yhtä monelle kentälle kuin Ollila aikoinaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Parasta olisi tietenkin, ettei olisi veroja ollenkaan, siten ei olisi harmaata talouttakaan.

Käyttäjän RaikoKarvonen kuva
Raiko Karvonen

Tuskin kaikkiin Suomen ongelmiin voidaan todeta, että jatkuvat veronalennnukset meidät pelastavat monilta ongelmilta. Moni haluaisi varmaan lähes nollatasoon verotukseen. Minä en halua ja luulen, että samalla tavalla ajattelee moni muukin tässä maassa.

Yhteiskunnassa on vain pakko panostaa tiettyihin asioihin, jotta me kansakuntana pärjäisimme ja saisimme jollain tavoin taloutemme kuntoon. Meidän on kaikissa olosuhteissa pidettävä huolta koulutuksesta- ja sosiaali-ja terveydenhoidosta. Muut valtion ja kuntien menot sitten on laitettava tarkasteluun ja pohtia, voiko ehkä joistain palveluista joskus ehkä luopua? Poliitiikka on aina valintoja ja arvoja. Sen me näemme nyt, kun katselemme ja joudumme kokemaan itse kukin porvarihallituksen tekemät julkisten menojen leikkaukset. Hyvä hoito ja koulutus on aina hintansa väärti ainakin minun mielestäni.

Äänestämisellä on mielestäni väliä aina.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos
    «paras keino vähentää harmaata taloutta on alentaa verotusta. Tähän lausumaan sisältyy jotain uutta ja innovoivaa ajattelua. Tehokkainta olisi laskea yhteisö- ja ansioveroja, niin kauan, että harmaatalous olisi täysin poistunut Suomesta.»

Paras keino vähentää ylinopeuksia on nostaa nopeusrajoituksia. Tähän lausumaani sisältyy jotain uutta ja innovoivaa ajattelua. Tehokkainta olisi nostaa nopeusrajoituksia, niin kauan, että ylinopeudet olisivat täysin poistuneet Suomesta.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Samalla, kun poistetaan nopeusrajoitukset, poistetan myös promillerajat niin päästään eroon rattijuoppoudesta.

Käyttäjän TimoKalliokoski kuva
Timo Kalliokoski

Ja kun poistetaan työttömyyskorvaukset kokonaan, kaikki aktivoituvat ja työttömyys loppuu. Helppoa kuin heinänteko.

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Blogisti näyttää kutsuneen koolle viisastelijoiden klubin. Voisihan sitä ikävystyttävästi pohtia koetun epäoikeudenmukaisuuden ja kohtuuttomuuden vaikutusta yleiseen moraalikäsitykseen, mutta nokkela heittely on tietysti hauskempaa.

Tanskassa nostettiin parempikuntoisten moottoriteiden nopeusrajoitus 110 -> 130 km/h 2000-luvulla. Käsittääkseni kokemukset ovat erittäin positiiviset...

Uskotko muuten että 20% vai 80% veroasteella on suurempi määrä veronkiertäjiä?

Minuun tuo Lepomäen ajatus ainakin uppoaa, mutta olenkin idealisti ja uskon että ihminen haluaa tehdä oikein (kunhan kokee sen kohtuulliseksi). Ymmärränhän toki että toiset olettavat ihmisten noudattavan lakia vain kiinnijäämisen pelosta. Heidänkin luulisi tosin ymmärtävän, että kun lainrikkomisesta saatavaa etua pienennetään riskinottohalukkuuskin pienenee.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Uskotko muuten että 20% vai 80% veroasteella on suurempi määrä veronkiertäjiä?"

Suuryhtiöt maksavat keskimäärin alle 7% yhteisöveroa.

Pekka Pylkkönen

Alle 7% mistä? Sinäkin maksat vapaavalintaisesti millä tahansa prosentilla veroa kunhan se verotettava summakin saadaan valita vapaasti.

Suuryritykset maksavat 100% heille laillisesti kuuluvista verovelvotteista. Harvassa lienevät ne tapaukset etteivät maksa, tosin välillä niistäkin kiistellään käräjillä.

Ja sitten vielä se että yhteisövero on vähämerkityksinen vero muihin yrityksen veroihin verrattuna. Pelkät sotu-verot ovat noin seitsenkertaiset yhteisöveroon verrattuna.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Alle 7% mistä"

Sinun äo:sta. Yhteisövero on Suomessa kohtuullinen mutta eivät viitsi sitäkään maksaa.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #10

Olet kyllä aivan käsittämätön höpisijä. Nyt Jarmo se korkki kiinni.

Petteri Hiienkoski

En voinut olla leikittelemättä hallituksen ja edustaja Lepomäen logiikalla.
http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

Toimituksen poiminnat