velipekkamoisalo Onko Suomella varaa demokratisoitua?

Säästöjä Suomen Pankista ja Kelasta

  • Säästöjä Suomen Pankista ja Kelasta

Sipilän hallitus on käsitellyt pitkiä leikkauslistoja hallituksen muodostamisen aikaan. Julkisuudessa olevista tiedoista en ole ainakaan huomannut, että niissä olisi ollut Suomen Pankkia tai Kelaa organisaationa.

Suomen Pankin asema muuttui, kun Suomi otti euron käyttöön. Siinä yhteydessä purettiin alueellisia toimipisteitä. Pääkonttorissa muutokset olivat hyvin vähäisiä, vaikka markan arvon puolustaminen hävisi tehtäväluettelosta. Yhtenä näkyvänä osana on taloudellinen tutkimustoiminta. Samaa tehtävää hoitavat useat ministeriöt, julkiset tutkimuslaitokset ja yliopistot. Siinä olisi yksi synergisen kehittämisen kohde. Vapaa tutkimusta hoitaisivat edelleen Pellervo, Etla, PTL, veronmaksajat ym.

Osa pankin tehtävistä on tietysti EKP:n edellyttämää, mutta kannattaisi perata koko toimialue. Myös Saariselän lomamajat. Turhaa työtä täytyy olla noin isossa organisaatiossa verrattuna tuottavuuteen.

Kelan organisaatio on kehittynyt orgaanisesti yhdessä ICT:n kanssa. Sillä puolella tehtäviä pystytään muutenkin rationalisoimaan, kuin paperisen kirjepostin käsittelyssä. Komentoketju on liian pitkä ja jäykkä. Asiakas on edelleen kovin kaukana. Tutkimusosastoa koskee sama toteamus kuin Suoemn Pankkiakin. THL, TTL ym tekevät osittain samaa työtä.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Eduskuntakin pitäisi laittaa leikkauslistalle. Aivan liian paljon virkamiehiä ja väkeä. Palkat paremmat kuin muissa julkisissa organisaatioissa ja etuja vaikka muille jakaa. Sellaisesta voisi hyvin leikata, mutta liian lähellä olevia kohteita ei ehkä kosketa.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

V-P.M:"..kuin paperisen kirjepostin käsittelyssä."

Ei varmasti tule suurimmat säästöt, etkä ehkä tätä tarkoittanut, mutta itse olen halunnut useasti tuoda asian esille ja tähän se nyt sovitetaan.
Kela lähettää meille työttömille aina "työtön,työtön"-lomakkeen täytettäväksi, palautuskuori seuraa mukana.
Olisko ollut pari vuotta sitten, kun Kela mahdollisti tuon ilmoituksen tekemisen verkossa ja ajattelin että nyt loppuu paperien kanssa läträäminen ja säästöjä pukkaa kun ei enää postitella noita lomakkeita.
Olisihan se pitänyt arvata, ettei maassamme osata edes tuollaista asiaa tehdä loppuun asti. Nyt ei sitten tule enää itselleni tuota täytettävää paperista lomaketta, mutta tulee kuitenkin kerran kuussa kirjekuori missä kerrotaan että "työttömyyskorvaus maksettu tjms."
Jokuhan sen postituksen maksaa, joku sen kuoren postittaa jne. Säästöä tulee siis korkeintaan sen verta, mitä tuo täytettävä lomake kustanti. Jos ei tällaista turhaa ilmoitusta tulisi, niin uskoisin että säästöt olisi isommat.
Itse en ainakaan tarvitse tuollaista "tietoa" maksetusta rahasta, vaan sen näen tilitietoja katsellessani. Ei myöskään pääse taatusti "hukkumaan" minnekään sääästöjen joukkoon, vaan on kerta kuukauteen ainut "isompi" rahasumma siellä.

Toimituksen poiminnat