velipekkamoisalo Onko Suomella varaa demokratisoitua?

Koeajan pidennys leikkaus opiskelijoilta ja työttömiltä

  • Koeajan pidennys leikkaus opiskelijoilta ja työttömiltä

Joillakin hallitusneuvotteluissa näkyvästi esillä olevilla puolueilla on vaatimus 4 kuukauden koeajan pidentämisestä 1 vuoteen. Tällä uskotaan madallettavan työllistämiskynnystä. Todellisuudessa tällöin ei kysessä enää ole lainkaan koeaika, vaan siirtyminen amerikkalaistyyliseen vapaiden työehtojen järjestelmään. 

1 vuoden koeaika mahdollistaa työnantajan ottamaan töihin työtekijöitä, jotka muuten kuuluisivat määräaikaisen työsuhteen piiriin. Erityisen hankala tilanne on hoitovapaalla tai pitkällä sairauslomalla olevien kohdalla. Poissaoleva työntekijä saattaakin yllättäen ilmoittaa, että hän palaa töihin. Koeajalla oleva saa lähteä jo seuraavana päivänä. Syy: soveltumattomuus ko. työhön. 

Nykyisen 4 kuukauden aikana työnantaja huomaa varmasti soveltumattomuuden työhön. Useat työnantajat ovat kuitenkin hitaita reagoimaan ja koeaika ylittyy. 1 Vuoden koeaika mahdollistaa työvoiman spekulatiivisen käytön. Jokin ruuhka saattakin venyä pidemmäksi, niin koeaikahan joustaa. Puretaan sopimus vasta 12. kuukauden aikana.

Opiskelijoille ja määräaikaisista töistä riippuville tämä on isku vasten kasvoja. Se vähäkin varmuus työn kestosta häviää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Pekka Pylkkönen

Meinaatko tosiaan että kuvaamassasi tilanteessa jossa sairaslomalainen palaa töihin, työnantajan pitäisi pitää yksi ylimääräinen toveri pyörittelemässä peukaloita?

Montako peukalonpyörittelijää sinä työllistätkään täydellä palkalla?

Käyttäjän velipekkamoisalo kuva
Veli-Pekka Moisalo

Jos TA palkkaa sairauslomansijaisen, niin se on perusteltu sairausloman pituudella. Eli TA:lla ei ole velvoitetta ottaa sairauslomalaista ennen aikaa takaisin tai TA kantaa siihen liittyvän riskin päällekkäisestä työvoimasta.

Pekka Pylkkönen

Työtä tehdään silloin ja siellä milloin ja missä töitä on. Se ei ole kenenkään etu että työmaalla pyöritellään peukaloita.

Tämän päivän maailma on nopeasti muuttuva ja työt enenevissä määrin vaihtelevia projekteja. Kaikki ottaa vaan reippaasti pään pois perseestä ja rakentaa tähän päivään sopivan sosiaaliturvan eikä yritä tuhota koko maata jumiutumalla savupiipputeollisuuden aikoihin. Tai sitten otetaan se savupiipputeollisuus takaisin ja kaikki tyytyvät sen mukaisiin (bangladeshilaisiin) työehtoihin. :)

Pekka Heliste

Ei maailma ole muuttunut kuten kerrot. TYössäkäyvistä on ollut 30 vuotta sitten ja on edelleen 85 % pysyvässä työsuhteessa.Pätkätyöt eivät ole yleistyneet kuten väitetään

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #4

Työt ovat muuttuneet. Se että työsuhteet ovat jämähtäneet on juuri idioottijäärien karhunpalvelus tämän päivän työntekijöille.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #5

Höpö,höpö. Työsopimuslain on aina sallinut työ/projektijohtamisen työsopimuksen tekemisen,samoin määräaikaisen sopimuksen kun se on perusteltua. Itse olen tehnyt töitä projektikohtaisella sopparilla niin 70-80-90-kuin 2000-luvullakin.

Samoin olen palkannut määräaikaisia ja/ tai osa-aikaisia työhuippujen tasoittamiseen 30 vuoden ajan . Kaikki laillista

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #6

Elät aika omissa maailmoissasi. Kaukana tämän vuosituhannen maailmasta.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #7

Elän onneksi reaalimaailmassa , enkä sinun mielikuvitusmaailmassa.

Toimituksen poiminnat