velipekkamoisalo Onko Suomella varaa demokratisoitua?

Löysin rantein

  • Löysin rantein

- Nuoremmille sukupolville ei enää riitä eläketurvaa.

- Maahanmuuttajat vievät työpaikat

- NATO-jäsenyys sotkisi Suomen sotiin kaukomailla

- Osakekursseissa on runsaasti ilmaa

- Naisen euro on 82 senttiä

- Suomen talous romahtaa, jos ei säästetä 6 miljardia

- Kiinteistöjen arvot romahtavat: Suomessa on yli miljoona arvotonta asuntoa

- Ilman jatkuvaa liikuntaa ja painon tarkkailua kuolet paljon nuorempana

Nämä esimerkit osoittavat suomalaisten kansallisen vahvuuden eli erilaisten pelkojen ja fobioiden paisuttelun yli kaiken kohtuuden. Asiossa ei halutakaan nähdä niiden faktaperustaa, vaan mennään silmät sokossa ja jonossa jonkin jutun perään. Mielenkiintoista olisi tietää, mikä tuollaisessa katastrofiasenteessa on niin kiehtovaa. Antaako se turvallisuutta ja yhteenkuluvaisuuden tunnetta?

Älkää kysykö, mistä Herr Hitler sai kannatuksensa: talouslama, heikot hallitukset, keskiluokan kriisi, kommunistit. Vahvan Saksan uudella nousulla hän pystyi välillisesti vastaamaan useampaan ylläolevaan kysymykseen. Kaikki väkivalta ja vaihtoehdottomuus ennen 1939 katsottiin olevan hinta uudelle nousulle ja se hyväksyttiin.

Suomessa ei tietenkään ole 1930-luvun Saksaan verrattavaa tilanetta. Jotakin kansallisessa keskustelussa ja arvomaailmassa on kypsymätöntä, kun ylläolevassa listassa oleviin väitteisiin uskovia ihmisiä on niin paljon. Eräänä ratkaisuna oli vallan antamista suoraan kansalaisille. Kansalaisaloite on kovin valju metodi. Tietotekniikan aikakaudella pystytään parempaan. Suurin vastustajajoukko löytyy vallassa olevista poliitikoista, jotka pelkäävät valtansa katoamista.

Olen ajatellut perustaa oman puolueen, joka perustuu mahdollisimman suureen avoimuuteen ja rehellisyyteen. Sen nimi tulee olemaan "Omalla asialla"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Pekka Iiskonmaki

Armeija on hyvä työpaikka. Kriisin iskiessä on ylenemismahdollisuudet paremmat kuin rauhan aikana.

Toimituksen poiminnat